Carolina Neurath

Carolina Neurath är en känd svensk journalist och författare som är mest känd för sitt arbete som ekonomireporter och programledare på TV4. Hon är född den 10 december 1978 i Helsingborg och växte upp i Ängelholm i Skåne.

Efter att ha studerat vid Lunds universitet och Columbia University i New York började Carolina Neurath arbeta som journalist på Sydsvenska Dagbladet och senare på Svenska Dagbladet. Hon har även skrivit två böcker om ekonomisk brottslighet, ”Lyxfällan” och ”Brottsplats Herrgården”, där hon tar upp fall av bedrägerier och korruption i Sverige.

Carolina Neurath har sedan 2011 varit anställd på TV4 där hon har varit programledare för nyhetsprogram som ”Nyhetsmorgon” och ”Kalla fakta”. Hon har även medverkat som expertkommentator i ekonomiska frågor i olika TV-program.

Utöver sitt arbete som journalist och författare är Carolina Neurath även engagerad i samhällsfrågor och sitter bland annat i styrelsen för stiftelsen Novare Potential. Hon har även varit med och startat initiativ som ”Mentorsprogrammet” och ”Finansfokus”.

Carolina Neurath har fått flera utmärkelser för sitt arbete som journalist, bland annat ”Guldkvisten” av tidningen Resumé och ”Årets ekonomijournalist” av Privata Affärer.

En av anledningarna till att Carolina Neurath har blivit så framgångsrik inom sitt område är hennes förmåga att förklara komplicerade ekonomiska frågor på ett enkelt och begripligt sätt för tittarna och läsarna. Hon är en tydlig röst inom svensk ekonomijournalistik och har blivit en viktig person inom branschen.

Carolina Neurath är gift med journalisten och författaren Niklas Svensson och de har tillsammans två barn.