2018 var ett år då många stora svenska profiler tyvärr gick ur tiden.

Tyvärr var det ett år då flera stora svenska underhållare gick bort, både av naturliga själv men även andra orsaker. Men för att skala ner det så kommer det att presenteras några profiler som har gjort stort avtryck både i Sverige men också i utlandet.

Många folkkära profiler lämnade oss 2018

En av Sveriges genom tidernas största folkkära profiler Barbro ”Lill-Babs” Svensson dog den 3 april 2018 som vd sin död hann  bli 80 år gammal. En av förra seklets absolut största profiler och gjorde so känd redan på 1950-talet som sångerska och hann med att göra mycket för svensk kultur. Den folkkäre skådespelaren Johannes Brost somnade in den 4 januari 2018 efter att ha varit sjuk i cancer. En stor svensk skådespelare som man kunde se både på film men också på den Kungliga Dramaten i Stockholm. Johannes Brost blev ett med hela svenska folket efter sin roll som ” Joker” i den svenska 80-tals serien ”Rederiet”. En av världens främste entreprenörer och tillika rikaste man samt grundare till IKEA Ingvar Kamprad dog 27 januari 2018. En av Sveriges främsta entreprenörer som satte Sverige på världskartan. Ingvar startade IKEA redan 1943 i sin hemort som senare tog över världen. Sverige är känt för mycket men dom flesta förknippar Sverige med IKEA och idag är IKEA ett nästan imperium som man kan hitta runt om i världen. En annan stor artist som avled den 5 mars 2018 är Kjerstin Dellert.

En av Sveriges främsta operasångerskor men också grundare och teaterchef av Ulriksdals slottsteater. Kjerstin inledde sin operakarriär i New York redan 1948 och gjorde sig känd på olika teatrar i Göteborg och Stockholm. Kjerstin var även känd som producent för olika operaföreställningar och hon grundade Ulriksdals slottsteater 1981. 1972 ställde Kjerstin upp i Melodifestivalen med låten ” Kärlek behöver inga ord ” och hamnade på fjärde plats. En av Sveriges största rockstjärnor genom tiderna, Jerry Williams, avled den 25 mars 2018.  Jerry Williams eller Sven Erik Färnström som var hans egentliga namn föddes 1942 i Solna och slog igenom som rockartist i  början av 1960-talet,då som sångare i gruppen ”The Violents”. Gruppen gjorde stor då man var förband till Beatles när dom var på Sverigeturné. Senare valde Jerry Williams att fokusera på sin solokarriär och blev hela Sveriges rockkung. Sveriges kändaste brottare och tillika Tv-profil, Frank Andersson dom den 9 september 2018 efter en tids hjärtproblem. Började sin karriär i klubben Djurgården IF där han senare vann junior-VM och flera EM-guld men också tre VM-guld. I sin sista stora internationella tävling, OS, så tog han bronsmedaljen och slutade sin karriär inom brottning efter det men var aktiv på olika TV-program. En rolig anekdot efter bronsvinsten i OS var att han själv inte var nöjd med sin prestation utan hade hoppats på att vina guld vilket gjorde att han senare gav bort sin bronsmedalj till en okänd taxichaufför. Men sådan var Frank, rolig och oförutsägbar.