Leila K:s comeback: vad har hon gjort sedan sist?

Leila K är en av Sveriges mest kända artister och Eurodance-ikoner. Hon slog igenom på 1990-talet med hits som ”Electric” och ”Open Sesame” och blev snabbt en av de mest framgångsrika svenska artisterna någonsin. Men vad har Leila K gjort sedan dess? Här är en titt på hennes comeback och vad hon har sysslat med sedan sist.

Tidiga år och Eurodance-eran

Leila K föddes den 6 september 1971 i Irak, men flyttade till Sverige som barn. Hon började sjunga i ung ålder och slog igenom som artist på 1990-talet med hitlåtar som ”Got to Get” och ”Electric”. Hon fortsatte att släppa musik under resten av 90-talet och blev en av de mest framgångsrika svenska artisterna någonsin.

En paus från musiken

Efter Eurodance-erans slut tog Leila K en paus från musiken och fokuserade på andra projekt. Hon arbetade bland annat med mode och design och lanserade sin egen klädkollektion. Men trots att hon hade tagit en paus från musiken fortsatte hon att vara en ikon inom Eurodance-genren och inspirerade en hel generation av svenska artister.

Comebacken

2015 bestämde sig Leila K för att göra comeback som artist och släppte singeln ”Come Back to Me”. Låten blev en stor succé och ledde till att hon återigen började turnera och spela in musik.

Sedan dess har Leila K fortsatt att släppa musik och arbeta som artist. Hon har bland annat uppträtt på festivaler och turnerat i både Sverige och utomlands. Hon har även samarbetat med andra svenska artister, som exempelvis Loreen, och varit en mentor för unga artister.

Ny musik och nya samarbeten

Under de senaste åren har Leila K fortsatt att utforska nya musikaliska stilar och samarbeta med nya artister och producenter. Hon har släppt flera nya låtar och musikvideor, bland annat ”Ca Plane Pour Moi” och ”Check the Dan”. Hon har även samarbetat med den svenska rapparen Einár på hans låt ”Katten i Trakten”.

Leila K har också engagerat sig för viktiga frågor, som exempelvis mänskliga rättigheter och jämlikhet. Hon har stöttat organisationer som Amnesty International och varit en förebild för unga kvinnor i musikbranschen.

Avslutning

Leila K:s comeback som artist har varit en stor succé och visat att hon fortfarande är en av Sveriges mest ikoniska artister. Med en imponerande musikalisk karriär och ett engagemang för viktiga frågor har Leila K inspirerat och påverkat en hel generation av svenska artister.